Belgisch Solar Team krijgt nieuwe naam en hoofdsponsor

Belgisch Solar Team krijgt nieuwe naam en hoofdsponsor

Leuven/Linden

Donderdag 12 januari - Het Leuvense studententeam dat in oktober zal deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens gaat verder als het Innoptus Solar Team. Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van het Agoria Solar Team. Als Agoria Solar Team konden de ingenieursstudenten in de afgelopen jaren heel wat indrukwekkende prestaties neerzetten. Zo werden ze naast wereldkampioen ook tweemaal Europees kampioen en konden ze een wereldrecord bemachtigen.

Langlopende samenwerking

Innoptus is geen onbekende voor het Leuvense studententeam. Al sinds 2016 werken de studenten samen met het bedrijf (toen nog Cadcorner) voor de ontwikkeling van hun innovatieve zonnewagens. Voor de ontwikkeling van de tiende Belgische zonnewagen, die in oktober zal deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australië, wordt de samenwerking nog verder uitgebreid.

Samen met zusteronderneming Infinite, stelt Innoptus high-end technologie, expertise en ondersteuning ter beschikking van het Solar team, wat hen toelaat met de beste technologie en best practices te werken.

"Als onderneming is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid een brug te slaan tussen onderwijs en industrie. Daarnaast willen we ondersteuning bieden bij het gebruik van hoogtechnologische technologie. Tenslotte hopen we met het Innoptus Solar Team onze naambekendheid te vergroten."
Xavier Werbrouck (CEO van 4ITEGO Group, Innoptus en Infinite)

Einde van een tijdperk

De afgelopen vier jaar stond Agoria, de Belgische technologiefederatie, het team bij als hoofdsponsor. Tijdens deze periode ontwikkelde het studententeam van de KU Leuven twee zonnewagens waarmee heel wat indrukwekkende resultaten geboekt konden worden. Zo werd het team in 2019 wereldkampioen en in 2020 en 2021 Europees kampioen met de achtste Belgische zonnewagen, de BluePoint. Met de nieuwste Belgische zonnewagen, de BluePoint Atlas, kon het team een wereldrecord op hun naam zetten. De studenten van de KU Leuven willen Agoria bedanken voor de vruchtbare samenwerking.

"De samenwerking met het Agoria Solar Team was een hele verrijking. Het was een eer om te werken met jonge mensen die ondernemen en oog hebben voor duurzaamheid. Het was een aangename ervaring en ik hoop dat ook het Agoria Solar Team er heel veel plezier aan beleefd heeft."
Bart Steukers (CEO bij Agoria)

Vooruitblik

Momenteel zijn de studenten druk bezig met de ontwikkeling van de tiende Belgische zonnewagen. Hiermee zullen ze in oktober deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. De studenten worden er uitgedaagd om met hun zonnewagen zo snel mogelijk van Darwin naar Adelaide te rijden, een traject van 3021 kilometer recht doorheen de Australische Outback.

"We zijn enorm vereerd om met Innoptus in zee te gaan als nieuwe hoofdsponsor. Dit bevestigt de sterke samenwerking die we de afgelopen 6 jaar met hen hebben uitgebouwd. Innoptus helpt ons om de meest performante zonnewagen te bouwen, waarmee we zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australië."
Cedric Verlinden (23, Leuven), Team Manager bij het Innoptus Solar Team

In het interview ziet u Cedric Verlinden, Team Manager van het Innoptus Solar Team, gevolgd door de CEO van Agoria, Bart Steukers. Als laatste hebben we Xavier Werbrouck, CEO van 4ITEGO Group, Innoptus en Infinite.

Persbeelden partnerevenement.mp4 225 MB Interviews partnerevenement.mp4 157 MB
Story image
Story image
Story image

Vragen of meer info? Je kan me altijd contacteren via het nummer +32 470 68 79 53 of via mail (bo.july@solarteam.be).

Bo July
Bo July Public Relations, Innoptus Solar Team

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven