Zonnewagen verrast middelbare scholieren op de speelplaats

Zonnewagen verrast middelbare scholieren op de speelplaats

Don Bosco Sint-Denijs-Westrem

Vrijdag 3 september 2021 – Leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem kregen vandaag bijzonder bezoek op de speelplaats. Het was de Belgische zonnewagen van het Agoria Solar Team die volledig in de kijker werd gezet voor de scholieren. Een boeiende en leerrijke activiteit om de eerste week van het nieuwe schooljaar mee af te sluiten.

Schoolbezoek

Leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem wonnen vorig schooljaar een bezoek van de Belgische zonnewagen dankzij hun deelname aan de Solar Olympiade, een jaarlijkse wedstrijd waar jongeren worden uitgedaagd om creatief en innoverend om te gaan met zonne-energie. Vandaag werd de prijs in ontvangst genomen met een bezoek van het Leuvense studententeam aan de middelbare school.

Honderden jongeren kwamen langs om te kijken naar de unieke wagen waarmee het Belgische team zowel Europees als wereldkampioen is geworden. Het is op deze manier dat het Agoria Solar Team probeert om interesse op te wekken in wetenschap en techniek, en ook de sterktes van hernieuwbare energie te benadrukken. De scholieren van Don Bosco hadden alvast een boeiende start voor het eerste weekend in hun nieuwe schooljaar.

"Er zijn vandaag enorm veel leerlingen gepasseerd, allemaal enorm geïnteresseerd. Ik denk dat we gemakkelijk aan 800 leerlingen zitten die een woordje uitleg over de zonnewagen hebben gekregen."
Ruben Van Acker, piloot van de zonnewagen

Dwars doorheen de Sahara

Eind deze maand vertrekt het Belgische Solar Team naar Marokko om zich voor te bereiden op hun volgende raceuitdaging. Met de gloednieuwe zonnewagen, de BluePoint Atlas, zullen de Leuvense studenten het opnemen tegen universiteiten van over de hele wereld in een uitdagende race van 2500 kilometer. Het zal de eerste keer zijn dat er een Belgische zonnewagen rijdt op het Afrikaanse continent, dit doorheen de Marokkaanse Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. De lat ligt hoog, want met de vorige zonnewagen uit 2019 werd het Belgische Solar Team zowel Europees- als wereldkampioen. Het team vertrekt op maandag 27 september naar Marokko om op maandag 25 oktober van start te gaan met hun vijfdaagse wedstrijd.

Persbeelden Persbeelden B.mp4 - 185 MB

In de beelden zie je Ruben Van Acker, piloot van het Agoria Solar Team.

Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team
Info Solar Team België info-solar-team-belgie (2).pdf - 3 MB

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven