Belgische zonnewagen met paard en kar toegekomen in Marokko

Belgische zonnewagen met paard en kar toegekomen in Marokko

Solar Challenge Morocco 2021

Vrijdag 1 oktober - De zonnewagen van het Agoria Solar Team is heelhuids toegekomen in Agadir, een havenstad in het zuiden van Marokko. Met behulp van een paard en kar werden de kisten bij 42°C van de truck naar de nieuwe werkplaats gebracht. Het Leuvense studententeam zal er komende maand de laatste testen en aanpassingen aan de zonnewagen maken ter voorbereiding van hun volgende wedstrijd, de Marokkaanse Solar Challenge.

Paard en kar

De meterslange truck die vorige week vanuit Leuven was vertrokken moest eerst met behulp van het team doorheen het hectische verkeer in de Marokkaanse binnenstad geleid worden. Eens aangekomen bij de werkplaats werd er met volle moed gestart aan het uitladen van het materiaal. De vorkheftruck had echter moeite om zich doorheen de ladingszone te manoeuvreren en kwam al snel vast te zitten in de zachte ondergrond. Lokale voorbijgangers sprongen snel te hulp en kwamen binnen de kortste keren met het meest betrouwbare alternatief, een paard en kar! De zonnewagen van het Belgische Solar Team kon met behulp van de trouwe viervoeter tijdig tot bij de nieuwe werkplaats raken.

Race doorheen de Sahara

Eind deze maand zal het Belgische Solar Team voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd op het Afrikaanse continent. Op vijf dagen tijd zullen de ingenieursstudenten 2500 kilometer afleggen doorheen de gloeiende Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. Als huidige wereldkampioen en kersverse Europees kampioen zal het Belgische team alles geven om ook in Marokko in de prijzen te vallen. De Solar Challenge Morocco gaat van start op maandag 25 oktober en loopt tot en met vrijdag 29 oktober.

Persbeelden [01:52] persbeelden.mp4 - 146 MB

 

Info Solar Team Info Solar Team.pdf - 3 MB

De Solar Challenge in Marokko start op maandag 25 oktober, en loopt tot en met vrijdag 29 oktober.
​Meer informatie over de nieuwe zonnewagen en de wedstrijd in Marokko vind je hieronder.

Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven