Na Kamp Waes trotseert ook Belgisch Solar Team militaire basis in Heverlee

Na Kamp Waes trotseert ook Belgisch Solar Team militaire basis in Heverlee

Militair domein Heverlee

Maandag 18 maart - Ter voorbereiding van de meest extreme Solar Challenge ter wereld palmden, na Kamp Waes, ook de studenten van het Innoptus Solar Team de militaire basis in Heverlee in. Ze oefenden er de procedures die ze nodig hebben tijdens de Sasol Solar Challenge, een zonnewagenwedstrijd die in september doorgaat in Zuid-Afrika.

Oefenweekend

De ingenieursstudenten van de KU Leuven organiseerden afgelopen weekend hun 'racesimulatie'. Tijdens een racesimulatie oefenen de teamleden, naast alle nodige communicatieprotocollen, ook de technische procedures die ze tijdens de wedstrijd in Zuid-Afrika mogelijk zullen nodig hebben. Op die manier zorgen ze ervoor dat ze geen kostbare tijd verliezen tijdens de challenge.

We zijn hier vandaag op de legerbasis van Heverlee, waar we komen oefenen voor de Sasol Solar Challenge. Het is de bedoeling dat we vandaag al onze procedures en protocollen perfect inoefenen zodat we helemaal voorbereid zijn voor de challenge in Zuid-Afrika.
Arne Basteijns (24, Kinrooi), Public Relations bij Innoptus Solar Team

De teamleden worden in deze voorbereiding ondersteund door enkele alumni van het team. Zij onderwerpen studenten aan enkele situatie die tijdens de wedstrijd kunnen gebeuren. Op die manier kunnen de teamleden zich zo goed mogelijk voorbereiden op de scenario's die zich kunnen voordoen.

Door het team aan zoveel mogelijk onverwachte situaties te onderwerpen, hopen we dat ze zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden en op die manier geen kostbare minuten verloren laten gaan tijdens de wedstrijd in Zuid-Afrika.
Emma Stalmans (26, Kessel-Lo), Alumna bij Innoptus Solar Team

Militair domein Heverlee

Het militair domein in Heverlee is voor de teamleden het domein bij uitstek om zich voor te bereiden op de hectische omstandigheden in Zuid-Afrika. Het bochtige parcours zorgt voor de ideale uitdaging om de wedstrijd in Zuid-Afrika na te bootsen.

Het militair domein in Heverlee was ideaal voor onze testen dit weekend omdat we op deze manier het bochtige en hectische parcours van Zuid-Afrika goed konden nabootsen. We hebben hier veel bijgeleerd. Daarmee gaan we de komende maanden aan de slag zodat we in september klaar zijn voor de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.
Simon De Baere (23, Leuven), Strateeg bij Innoptus Solar Team

Op weg naar Zuid-Afrika

De komende maanden zullen de studenten zich verder voorbereiden op de extreemste Solar Challenge ter wereld in september: de Sasol Solar Challenge. Tijdens deze acht dagen durende wedstrijd zullen de studenten met hun zonnewagen, de Infinite, zoveel mogelijk kilometers afleggen tussen Johannesburg en Kaapstad. In oktober konden ze zich met deze zonnewagen nog tot wereldkampioen kronen. Het team heeft de afgelopen maanden enkele innovaties uitgevoerd aan de Infinite om deze nog te verbeteren en optimaliseren voor de uitdaging in Zuid-Afrika.

Dit weekend hebben we al onze procedures heel uitvoerig geoefend. Dat is allemaal heel goed gegaan. Nu gaat het team verder werken richting de Sasol Solar Challenge in september. We hebben er ongelooflijk veel zin in!
Dries De Saegher (23, Gent), Team Manager bij Innoptus Solar Team

Persbeelden

Innoptus Solar Team - Militair domein Heverlee.mov 254 MB

In de videobeelden zie je Arne Basteijns, gevolgd door Emma Stalmans, Simon De Baere en Dries De Saegher.

Vragen of meer info? Je kan ons steeds bereiken:

Emma Stalmans
Emma Stalmans Public Relations, Innoptus Solar Team

 

 

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven