Laatste testdag in België voor Agoria Solar Team in Lommel

Laatste testdag in België voor Agoria Solar Team in Lommel

Ford Lommel Proving Ground, Lommel

Vrijdag 17 september 2021 - Het Belgische Solar Team heeft haar laatste testdag in België erop zitten. Het studententeam van de KU Leuven bereidt zich voor op een race voor zonnewagens in de Marokkaanse Sahara. De lat ligt hoog voor het Belgische team, want met hun vorige zonnewagen werden ze zowel Europees- als wereldkampioen. De laatste kilometers in België werden gereden op de testbanen van Ford in Lommel.

 

Laatste testen in België

Op de testbanen van Ford in Lommel reed de zonnewagen van het Agoria Solar Team vandaag haar laatste kilometers op Belgische bodem. Binnen tien dagen vertrekt het Leuvense studententeam naar Marokko om deel te nemen aan hun volgende raceuitdaging. De zonnewagen reed afgelopen maand reeds duizenden kilometers op testbanen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wedstrijd. Naast betrouwbaarheid van de wagen wordt er bij de testen ook heel wat data verzameld. Het verbruik van de zonnewagen wordt nauwkeurig opgemeten in verschillende configuraties en situaties om zo tijdens de race optimaal gebruik te maken van de beschikbare zonne-energie.

We hebben vandaag onze laatste testdag afgewerkt op de testbanen van Ford in Lommel. Deze is vlot verlopen en we hebben dan ook alle vertrouwen in onze wagen voor de wedstrijd in Marokko.
Frederik Vanmaele (22, Aalter), Strateeg van het Agoria Solar Team

Op de laatste testdag in België vonden er geen technische problemen plaats aan de zonnewagen, wat goede hoop geeft voor de wedstrijd in Marokko.

 

België gaat voor goud

Van 25 tot 29 oktober neemt het Agoria Solar Team deel aan een wedstrijd voor zonnewagens op het Afrikaanse continent. Op vijf dagen tijd zullen studententeams van universiteiten van over de hele wereld een parcours van 2500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. De race in Marokko is een alternatief voor de afgelaste tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge, welke volgende maand weer in Australië plaats had moeten vinden.

Dit jaar gaan we voor het eerst naar het Afrikaanse continent. Daar zullen we in Marokko een uitdaging aangaan van 2500 kilometer doorheen de Sahara en het Atlasgebergte. We hopen ons daar opnieuw te kunnen bewijzen als wereldkampioen.
Gilles De Baets (24, Brugge), Piloot van de zonnewagen

De lat ligt hoog, want het Belgische team is momenteel zowel Europees- als wereldkampioen. Met de nieuwe zonnewagen die in het afgelopen jaar werd gebouwd zullen de Leuvense studenten er alles aan doen om opnieuw de winst mee naar huis te nemen. Het team en de zonnewagen zijn alvast uitstekend voorbereid voor de wedstrijd.

 

Persbeelden [02:40] Persbeelden.mp4 - 211 MB Interviews [01:23] Interviews.mp4 - 108 MB

In de interviewbeelden zie je eerst piloot Gilles De Baets (24) uit Brugge, gevolgd door strateeg Frederik Vanmaele (22) uit Aalter.

Het team vertrekt op maandag 27 september naar Marokko.
​De Solar Challenge in Marokko start op maandag 25 oktober, en loopt tot en met vrijdag 29 oktober.

Info Solar Team België info-solar-team-belgie (4).pdf - 3 MB
Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team

 

 

 

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven