delaware wordt Innovation Partner van Agoria Solar Team

delaware wordt Innovation Partner van Agoria Solar Team

Van 13 tot 20 oktober 2019 zullen 50 zonnewagens het in de Australische outback tegen elkaar opnemen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Ook het Agoria Solar Team komt opnieuw aan de startlijn van deze wedstrijd. Dit jaar gaan de 20 ingenieursstudenten van de KU Leuven voluit voor de felbegeerde titel en een verbetering van de derde plaats uit 2017.

Drie maanden heeft het Agoria Solar Team nog om de allerbeste zonnewagen ooit te bouwen. In de maanden daarna zal die in de aanloop naar de race volop getest en geoptimaliseerd worden. Om de 3021 kilometer tussen Darwin en Adelaide aan topsnelheid te kunnen afleggen, zal het team het maximum uit de nieuwste technologieën moeten halen. Als wereldwijde aanbieder van geavanceerde ICT-oplossingen en -diensten is delaware goed geplaatst om de enthousiaste studenten te ondersteunen in hun zoektocht naar innovatieve oplossingen. Meer specifiek zal delaware als Innovation Partner het Agoria Solar Team helpen bij het inzetten van artificiële intelligentie om de gegevens die door de sensoren van de wagen verzameld worden beter te analyseren. Deze inzichten kunnen de studenten vervolgens gebruiken om de rijprestaties te verbeteren en zo de kans te vergroten om als eerste de finish te bereiken.

Perfecte match

delaware is trots de Innovation Partner van het Agoria Solar Team te mogen worden, niet in het minst omdat de waarden van het Agoria Solar Team en van delaware een perfecte match vormen. Zo hecht het Agoria Solar Team zeer veel belang aan duurzaamheid en aan het promoten van hernieuwbare energie. Die duurzaamheid en het streven naar een groenere toekomst keren ook terug in het DNA van delaware en in een aantal van de initiatieven van het bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Patrick Andersen, Managing Partner van delaware: "delaware is ontstaan uit een droom om een organisatie te creëren die lang kan blijven voortbestaan. Ons volledige businessmodel is gebouwd rond dit langetermijndenken en rond onze ambitie om ons bedrijf door te geven aan de volgende generaties. Die droom zullen we echter alleen maar kunnen realiseren als ook onze planeet een toekomst heeft."

Om de beste zonnewagen te bouwen, zamelen de studenten geld in om onderdelen en gereedschap aan te kopen, de reiskosten te vergoeden en marketingcampagnes op te zetten. Ze ervaren in de praktijk wat het betekent om een complex project van nul uit te werken en als ondernemers te werken rond een aantal vooraf bepaalde doelstellingen. Aangezien ondernemerschap een van de centrale waarden is van delaware kan het bedrijf dit alleen maar toejuichen. Zo kunnen ze rekenen op de uitgebreide ervaring in projectmanagement van delaware als consultancybureau om van het project een succes te maken. Het Agoria Solar Team deelt de ervaringen op zijn beurt met studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs, onder meer door samen met de partners de Solar Olympics te organiseren. Deze wedstrijd daagt leerlingen van alle Vlaamse middelbare scholen uit om een mini-zonnewagen of een gadget op zonne-energie te ontwerpen. delaware is erg blij bij te kunnen dragen aan dit initiatief dat investeert in de volgende generatie.

Krachten bundelen voor meer succes

William-Jan Claes, ingenieursstudent en team manager van het Agoria Solar Team, is zeer positief over het partnership: "Het enthousiasme van de mensen van delaware helpt ons om van dit gezamenlijke traject een succes te maken. Het AI-platform van delaware biedt een zeer grote meerwaarde en zal hopelijk bijdragen tot een uitstekend resultaat in Australië."

Over delaware

delaware is een snelgroeiend, wereldwijd bedrijf dat geavanceerde oplossingen en diensten levert aan organisaties die ernaar streven om de concurrentie op een duurzame manier een stap voor te blijven. delaware begeleidt klanten bij hun zakelijke transformatie en zet daarbij de technologieën van zijn belangrijkste partners, SAP en Microsoft, in. delaware blijft zijn klanten ook achteraf ondersteunen met het oog op de continuïteit van hun activiteiten en het doorvoeren van continue verbeteringen. In alle opzichten past delaware zijn eigen duurzame businessmodel toe dat gericht is op de lange termijn. delaware stelt 2000 medewerkers tewerk in 12 landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Contacteer ons
Yante Van Ham
Yante Van Ham External Communications, Agoria Solar Team
Yante Van Ham
Yante Van Ham External Communications, Agoria Solar Team
Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven