Belgische zonnewagen schrijft geschiedenis en pakt allereerste goud!

Carrera Solar Atacama 2018

Het was een samenwerking tussen 8 verschillende generaties en dat loonde, na een uitdagende race kan het Punch Powertrain Solar Team goud veroveren op de Carrera Solar Atacama. Ze komen als eerste over de eindstreep na 36 uur racen, verdeeld over 5 dagen. In totaal legden ze 2577 km af door het Andesgebergte en langs de kustlijn van Chili.

Ongewone race

“Het was een enorme overlevingstocht maar we zijn er geraakt” vertelt Jasper Schrijvers, piloot uit Rotselaar. De race is inderdaad de meest extreme ter wereld, niet enkel het parcours maar ook de weersomstandigheden. Iets waar zowel team als zonnewagen grondig op voorbereid moesten worden. Het team heeft de laatste zes maanden enorm hard gewerkt om hier te staan met hun wagen.

Geschiedenis geschreven

“Als Belgisch Solar Team hebben we voor de allereerste keer goud kunnen pakken,” vertelt Adrian Baiets, teamleider uit Leuven. Ze stonden hier met 8 verschillende generaties van het Punch Powertrain Solar Team. Een samenwerking van ervaring en nieuwe inzichten die duidelijk heeft geloond. “Het team heeft enorm hard gewerkt de laatste 6 maanden om hier te kunnen staan, het was fantastisch om zo’n team tot de overwinning te leiden” klinkt het verder. Een verdiende overwinning!

 

“Laatste dag hebben we heel snel gereden, de wagen heeft zich heel goed gedragen,” vertelt Pieter Galle, piloot uit Neerijse. Tijdens de race heeft het team de zonnewagen tot het uiterste gedreven. Met de uitzondering van een paar kleine elektronische problemen hebben we de race feilloos afgelegd. Een hele prestatie besluit het team van ingenieursstudenten. Het is niet zomaar de meest extreme race.

Wat nu?

Nu is het aan de 8ste generatie van het Solar Team, zij werken nu volop aan het design van hun zonnewagen waarmee ze deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagen racen in Australië. Op 13 oktober 2019 zullen ze daar aan de start verschijnen.

 

Contacteer ons
Yante Van Ham External Communications, Punch Powertrain Solar Team
Yante Van Ham External Communications, Punch Powertrain Solar Team
Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven