Belgisch Solar Team slaagt op technische keuring voor het Europese kampioenschap

Belgisch Solar Team slaagt op technische keuring voor het Europese kampioenschap

iLumen European Solar Challenge 2020

De Belgische zonnewagen is goedgekeurd voor de start van het Europees kampioenschap voor zonnewagens in België. Op zaterdag 19 september en zondag 20 september zal het team van studenten België vertegenwoordigen in de iLumen European Solar Challenge, een race van 24 uur lang waarin de zonnewagens zowel overdag als 's nachts zullen rijden op het circuit van Zolder. Het team neemt deel met hun twee laatste wagens, en maakt na hun wereldtitel in Australië ook een goede kans op een Europese overwinning.

Het Europees kampioenschap 

Zaterdag 19 en zondag 20 september gaat de iLumen European Solar Challenge 2020 van start. 19 zonnewagens van teams uit heel Europa nemen het tegen elkaar op tijdens een 24 uur lange race op het circuit van Zolder. Na hun overwinning op het wereldkampioenschap in Australië in 2019 gaat het studententeam nu ook voor een Europese titel. 

 

Technische keuring

Het studententeam van de KU Leuven heeft donderdag de technische keuring, een proces waarbij de veiligheid van de wagen wordt gecontroleerd, succesvol voltooid. Een deelnemende zonnewagen moet aan een enorme lijst van regels voldoen om risico's voor de piloot en de wagen te kunnen minimaliseren. Doordat ze al hebben deelgenomen aan races in Australië en Chili, verliepen de testen met beide wagens relatief vlot. "Beide wagens zijn veilig en raceklaar, wat betekent dat we zaterdag met twee wagens aan de 24 uur lange challenge kunnen starten" vertelt Victor Verhaert, teammanager van het Agoria Solar Team. 

De technische keuring vormt ook het eerste moment waarbij de deelnemende teams elkaars wagen van dichtbij kunnen bekijken. "De competitie ziet er heel sterk uit, de wagens die hier aanwezig zijn hebben ook al deelgenomen aan het wereldkampioenschap in Australië. Ook de voormalige Europese winnaars uit Twente zijn aanwezig met twee wagens, het zal dus zeker een spannende race worden." aldus Emiel Van Praet, piloot van het Agoria Solar Team.

 


De videobeelden zijn vrij te gebruiken.
Eerst komt Emiel Van Praet (piloot) aanbod, gevolgd door Victor Verhaert (teammanager)

Contacteer ons
Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team
Yante Van Ham
Yante Van Ham External Relations, Agoria Solar Team
Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team
Yante Van Ham
Yante Van Ham External Relations, Agoria Solar Team
Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven