Belgisch Solar Team versterkt tweede plaats na etappe vol obstakels

Belgisch Solar Team versterkt tweede plaats na etappe vol obstakels

Solar Challenge Morocco 2021

Donderdag 28 oktober - Het Agoria Solar Team versterkt hun tweede plaats tijdens de voorlaatste etappe in Marokko. De storm van de avond voordien zorgde voor bijkomende hindernissen op het reeds uitdagende parcours. Morgen is de laatste kans voor de Belgen om hun achterstand op de Nederlandse concurrentie goed te maken.

Dwars door het water

Gisterenavond waren de Leuvense studenten druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende etappe toen er uit het niets een storm optrad. De tent die het team had opgesteld als werkplaats werd met man en macht vastgeklampt zodat deze niet zou wegvliegen door de sterke wind. De zonnewagen bleef gelukkig ongedeerd en was op tijd klaar om vandaag te starten aan de vierde etappe. De storm had er echter wel voor gezorgd dat er heel wat wegen onder water stonden. Ook op het parcours was dit het geval waardoor de zonnewagen grote plassen moest trotseren. De zonnewagen is waterdicht waardoor de overstromingen geen problemen vormden voor het team. Het was telkens wel even schrikken om de zonnewagen, die slechts 1 meter hoog is, te zien rijden door het water.

"Tijdens de storm van gisterenavond is er heel wat regen gevallen wat ook te merken was tijdens de etappe van vandaag. Met de zonnewagen hebben we vaak door water op de wegen moeten rijden. Met de auto’s voorop hebben we bekeken hoe de zonnewagen best kon rijden om zo min mogelijk last te hebben van het water."
Bart Depredomme (22, Kruisem), Mechanisch Ingenieur bij het Agoria Solar Team
Door de regen stonden heel wat wegen onder water.
Door de regen stonden heel wat wegen onder water.

Sterke competitie

Het Belgische team startte deze ochtend aan de vierde en voorlaatste etappe van de Solar Challenge Morocco. Op het programma stond een rit van 449 kilometer en 1064 hoogtemeters richting het binnenland. Een heuvelachtig parcours langs heel wat dorpen zonder verharde wegen. De Leuvense studenten vertrokken deze ochtend met als doel de achterstand op de koploper te verkleinen. Ondanks een hogere snelheid, eindigden de Belgen vandaag 13 minuten na het Solar Team van Twente, goed voor de tweede plaats. Op de derde plaats volgt het studententeam uit Delft met een achterstand van meer dan twee uur. De Solar Teams uit Duitsland en Zweden slaagden er niet in om de vorige etappes volledig uit te rijden. Dit toont nogmaals aan hoe uitdagend de wedstrijd in Marokko is.

Vooruitblik

Morgen starten de deelnemers aan de vijfde en laatste etappe van de wedstrijd in Marokko. De zonnewagens zullen nog 456 kilometer afleggen voor ze de eindmeet halen in Agadir, een havenstad in het westen van Marokko. Het is de laatste kans voor de Belgen om hun totale achterstand van 49 minuten weg te werken en nog kans te maken op de eerste plaats. Het team blijft hoopvol en zal morgen alles op alles zetten om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.

"Het was vandaag een heel spannende dag. We hebben de hele etappe nek aan nek gereden met het Solar Team van Twente en we fhebben ook onze tweede plaats kunnen versterken. Morgen belooft het heel spannend te worden, hopelijk kunnen we de Nederlanders nog inhalen."
Birgitt Peeters (24, Holsbeek), pilote van de zonnewagen
ETAPPE 4 - DONDERDAG 28/10/2021
​Route
: 449 kilometer van de Sahara richting het binnenland
Hoogtemeters: 1064 meter met een maximale klim van 12%
Weer: Maximale temperatuur van 26°C,

Persbeelden

Solar Team - Videobeelden dag 4 Solar Team - Videobeelden dag 4.mp4 - 344 MB

In de videobeelden zie je Birgitt Peeters, piloot van de zonnewagen, gevolgd door Bart Depredomme, mechanisch ingenieur bij het Agoria Solar Team. Videobeelden en informatie over de vorige etappes vind je terug op https://press.solarteam.be/

Vragen of meer info? Je kan ons het beste bereiken via WhatsApp (+32 471 52 78 42) of mail (remi.de.coster@solarteam.be). De volledige route van de Solar Challenge Morocco kan hier worden teruggevonden.

Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team
Ine Verhaeren
Ine Verhaeren Head of Marketing, Agoria Solar Team
Vectoriële hoogteprofielen Hoogteprofielen.ai - 1 MB
Story image

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven