Belgisch Solar Team mag vrijdag als tweede starten aan wedstrijd in Zuid-Afrika

Belgisch Solar Team mag vrijdag als tweede starten aan wedstrijd in Zuid-Afrika

Red Star Raceway, Sasol Solar Challenge 2022

Woensdag 7 september 2022 - Het Agoria Solar Team reed vandaag de kwalificatieronde voor de Sasol Solar Challenge. Het studententeam van de KU Leuven kon een goede tijd neerzetten en mag vrijdag als tweede starten aan de wedstrijd. De ingenieursstudenten leggen tijdens deze wedstrijd een uitdagend parcours tussen Johannesburg en Kaapstad af met hun zonnewagen.

Technische keuring

De afgelopen dagen onderging de nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, een uitgebreide technische keuring. Daarbij werd gecontroleerd of de verschillende onderdelen van de zonnewagen voldoen aan de regelgeving en veiligheidsvoorschriften van de wedstrijd. Vandaag stonden de laatste testen op de planning waaronder rem- en slalomtesten. De BluePoint Atlas doorstond deze testen vlot en kon deze namiddag aan de kwalificatieronde starten.

De afgelopen dagen heeft de wagen een technische keuring ondergaan. ​ De wagen werd gecontroleerd op alle verschillende regelgevingen en veiligheidsnormen waaraan hij moet voldoen om op de openbare weg te rijden. De wagen heeft dit met glans doorstaan en is nu klaar om te beginnen aan de challenge in Zuid-Afrika.
Glen Vandenbempt (23, Boutersem), Aerodynamisch Ingenieur bij het Agoria Solar Team

Kwalificatieronde

Tijdens de kwalificatieronde konden de Belgen de tweede snelste tijd neerzetten. Ze mogen vrijdag dus als tweede van de tien teams starten aan de Sasol Solar Challenge. Het Nederlands team uit Delft deed het nog iets beter en kwam met twee seconden voorsprong als eerste over de streep. Zij zullen de wedstrijd als eerste starten.

We hebben zojuist de kwalificatie gereden en we hebben een zeer goede tijd van drie minuten en 19 seconden waarmee we het tweede snelste team zijn en dat betekent dat we vrijdag als tweede team mogen starten aan de wedstrijd hier in Zuid-Afrika.
Ruben Van Acker (23, Lennik), Piloot bij het Agoria Solar Team

Sasol Solar Challenge

Vrijdag starten de ingenieursstudenten aan de wedstrijd. Voor de teamleden is de wedstrijd het sluitstuk van meer dan een jaar lang werken aan verbeteringen voor de zonnewagen. Het is de eerste wedstrijd op Zuid-Afrikaanse bodem voor het Belgische Solar Team en dus een compleet nieuwe uitdaging. Daarnaast is de Sasol Solar Challenge met acht wedstrijddagen ook de langste wedstrijd tot nu toe voor het team.

Het team heeft een jaar lang enorm hard gewerkt om de zonnewagen klaar te krijgen voor deze challenge. Het is voor ons een compleet nieuwe uitdaging en we hebben er alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden.
Zander Radelet (23, Aarschot), Aerodynamisch Ingenieur bij het Agoria Solar Team

Tijdens hun tocht van Johannesburg naar Kaapstad zullen de studenten zoveel mogelijk kilometers afleggen met hun zonnewagen. Het team dat erin slaagt om tijdens deze acht dagen het meeste aantal kilometers af te leggen, wint de wedstrijd.

Persbeelden

Solar Team - Videobeelden Kwalificatie.mp4 211 MB

In de videobeelden zie je Ruben Van Acker, gevolgd door Zander Radelet en Glen Vandenbempt.

Vragen of meer info? Je kan ons het beste bereiken via WhatsApp (+32 491 87 19 98) of mail ([email protected]).

Emma Stalmans
Emma Stalmans Public Relations, Innoptus Solar Team

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven