Agoria Solar Team start met bouw van de negende Belgische zonnewagen in Arendonk

Agoria Solar Team start met bouw van de negende Belgische zonnewagen in Arendonk

Vrijdag 16 april 2021

Vandaag is het Agoria Solar Team begonnen met de productie van de negende Belgische zonnewagen. De lat ligt hoog, want met hun vorige zonnewagen, de BluePoint, heeft het Belgische team zowel het Europees als het wereldkampioenschap gewonnen. Het studententeam mag opnieuw rekenen op de steun van het bedrijf Indupol in Arendonk, waar het team de nieuwe zonnewagen zal bouwen. Frank Jansen, gedelegeerd bestuurder van Indupol, plaatste alvast de eerste bouwsteen van de wagen.

"Ik ben zeer blij dat we vandaag kunnen starten met de bouw van de zonnewagen. Na meer dan zes maanden ontwerpen ben ik heel benieuwd naar het eindresultaat"

Kobe Lips (22), productieverantwoordelijke van het Agoria Solar Team uit Oud-Heverlee.

Grote ambities

Sinds het begin van de zomer werken 20 ingenieursstudenten in Leuven aan het ontwerp van een nieuwe zonnewagen, met als groot doel de Belgische titel te verdedigen op het tweejaarlijkse wereldkampioenschap in Australië in oktober 2021. Door de huidige pandemie en de strenge reisbeperking in Australië werd deze race eerder dit jaar geannuleerd. De annulering van de race ​ was een grote tegenslag voor het team, maar het zorgde ook voor de opportuniteit om samen met solar teams uit andere landen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Volgende maand zal het Leuvense studententeam hun zomerplannen bekend maken.

"Waar we dit najaar onze prestaties zullen bewijzen wordt heel binnenkort aangekondigd. Ik kan alvast meegeven dat we net zoals ieder jaar volledig voor de winst zullen gaan."

Victor Verhaert (22), teammanager van het Agoria Solar Team uit Edegem.
Teamfoto van het Agoria Solar Team (Fotografie Benny Winckelmans)
Teamfoto van het Agoria Solar Team (Fotografie Benny Winckelmans)

Goed begonnen!

Het team zal komende maanden hard werken aan de nieuwe wagen binnen de muren van het Arendonkse Indupol. Dankzij de aanwezige infrastructuur en uitgebreide expertise van het bedrijf kunnen de 20 studenten rekenen op een hoop ondersteuning bij de productie van de wagen. Gedelegeerd bestuurder Frank Jansen opende met trots de productiehal en hielp het team alvast op weg door de eerste carbonlaag van de zonnewagen te plaatsen. Hoe de gloednieuwe zonnewagen er zal uitzien blijft nog even geheim, deze zal voor het eerst worden voorgesteld in juli 2021.

"De samenwerking verheugt me zeer. Ik ben blij dat we hier met een team jonge enthousiaste mensen kunnen bouwen aan een nieuwe zonnewagen die er veelbelovend uitziet."

Frank Jansen, gedelegeerd bestuurder van Indupol
Frank Jansen trapt de bouw van de volgende Belgische zonnewagen af.
Frank Jansen trapt de bouw van de volgende Belgische zonnewagen af.
Persbeelden opening productie Persbeelden Opening Productie.mp4 - 826 MB

In de persbeelden zie je Frank Jansen gevolgd door Kobe Lips en als laatste Victor Verhaert.

Remi De Coster
Remi De Coster External Relations, Agoria Solar Team

 

Over Innoptus Solar Team

Het Innoptus Solar Team is een Belgisch team bestaande uit 33 ingenieursstudenten van de KU Leuven die strijden om de beste en meest innovatieve zonnewagen te bouwen om deel te nemen aan internationale Solar Challenges.

Innoptus Solar Team
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven